Nuoperi

Nuorisotyön sanastoa

Nuoperi kokoaa nuorisotyön ammattisanastoa. Sanojen alkupääoma kertyi Jyväskylässä Nuori2013-tapahtumassa, jossa kaikki innokkaat saivat jättää meille sanoja "suomennettavaksi" ja selitettäväksi. Työ jatkuu ja sanoja kerätään edelleen!

Etsiessämme sanoille selityksiä olemme käyneet läpi vanhoja nuorisotyön oppaita ja oppikirjoja. Sen lisäksi olemme tietysti käyttäneet myös nettiä. Monissa selityksissä on paljon lainoja, mutta tunnustamme kyllä, että suurin osa myös niistä selityksistä, joista sitaattimerkit puuttuvat, ovat usein varsin suoria lainoja muualta. Miksi keksiä itse pyörä uudelleen, jos joku muu on sen jo osannut tehdä? Siksi selitysten jatkona on myös aina lähde, mistä se on löytynyt. Erilaisia sanastoja löytyykin netistä runsaasti, ja nyt osa näiden sanastojen sisällöstä on löytänyt paikkansa meidän ammattisanastostamme.

Mikäli olet sitä mieltä, että sanat on selitetty väärin tai että niitä pitäisi selittää vielä tarkemmin, lähetä meille postia kontaktilomakkeella ja teemme tarvittavia korjauksia. Niin, ja lisää uusiakin sanoja saa lähettää!

» Sanastoa

» Lähteet