Ajankohtaista

Terveisiä Kotkan seminaarista!


Ekologinen pedagogiikka nuorisotyössä -seminaari pidettiin lumisateisessa Kotkassa 4.-6.11.2009. Keskiviikkoiltana kokoonnuimme Luovin leirikeskukseen vaihtamaan kuulumisia, aterioimaan ja saunomaan. Rohkeimmat kävivät jopa meressä pulahtamassa, vaikka tuuli puhalsikin aikamoisen hyytävästi. Virallista ohjelmaa ei ollut, mutta kuten aina tämän porukan kokoontuessa, ilta täyttyi lauluista ja seuraleikeistä, ja naurua riitti. Taisi tulla taas useampiakin vuosia lisää varastoon!

Torstaina pureuduimme varsinaiseen seminaarin teemaan Nuorisokeskus Greipissä. Päivän mittaan muistelimme leirikokemuksia ja kuulimme mielenkiintoisia esityksiä. Biologi Risto Hamari puhui aiheesta Luonto kasvattajana, ja Tiina Lecklin ja Marja-Leena Vainio kertoivat Kotkan Luontokoulu Hailin ja Anjalan Ympäristökoulu Reginan toiminnasta.

Iltapäivällä tutustuimme Merikeskus Vellamoon, ja illalla kokoonnuimme monikulttuuriseen toimintakeskukseen Myllyyn illalliselle. Aterioinnin lomassa nautimme ohjelmasta ja loppuillasta sulattelimme herkullista ateriaa mm. tanssimalla merengueta ja seilaamalla jäälautalla Norjassa.

Perjantaiaamuna Senioriklubin kokouksessa mietimme seuraavan seminaarin pitopaikkaa, ja ensimmäiseksi ehdokkaaksi nousi Salo. Katsotaan suuntaammeko sinne ensi syksynä!

Lämpimät kiitokset Kotkan kaupungille ja erityisesti emännällemme Helena Kempakselle järjestelyistä! Kiitokset myös Etelä-Suomen lääninhallitukselle ja tietysti senioriklubilaisille!

 


Takaisin