Ajankohtaista

NUOPERIIN LAHJOITETUT VALOKUVAT AINA- JA FINNA.FI -PALVELUISSA


 Nuoperin valokuvat näkyvät jo Varsinais-Suomen alueellisen vastuumuseon Aina-kokoelmahallintajärjestelmässä ja sieltä niitä haravoidaan myös finna.fi -hakupalveluun.


Tämän vuoden keväällä saimme tehtyä sopimuksen Turun museokeskuksen, joka on siis Varsinais-Suomen alueellinen vastuumuseo, kanssa valokuvien siirtämisestä Aina-järjestelmään. Nuorisotyön tallentaja Nuoperi näkyy palvelussa yhtenä museona. Voit katsella jo laittamiamme satoja valokuvia palvelussa täältä: https://museo.disec.fi/Yksa4/public/TMK/


Ainasta valokuvamme siirtyvät myös finna.fi -hakupalveluun. Kun laitat tarkennettuun hakuun sanan Nuoperi, tulevat valokuvien lisäksi näkyviin meidän julkaisummekin, koska myös kirjastot löytyvät samasta palvelusta. Osoite siis finna.fi


Me jatkamme kuvien laittoa edelleen. Olemme jakaneet kuvat lahjoittajien mukaan ryhmiin. Tunnuksemme hakupalveluissa on NUO. Ryhmiä on nyt luotuna 21. Esimerkiksi NUO1 on Kerttu Varjon päiväkirjojen valokuvia, ja NUO2 on Väinö Sinervon lahjoitus. Poikkeuksen lahjoittajan mukaiseen järjestelmään tekee Nuorison taidetapahtuma (NUO15), jonka valtakunnallisista taidetapahtumista otetut kuvat löytyvät tapahtuman nimen avulla, ei lahjoittajan, joka on Suomen Nuorisoseurojen Liitto. Päädyimme tähän järjestelyyn, koska mietimme, että kiinnostuneet muistavat paremmin tapahtuman nimen kuin sen järjestäjän.


Nyt vain etsimään tuttujen ja tutun tuttujen kuvia menneiltä vuosikymmeniltä. Koko ajan kuvia tulee Ainaan ja finna.fi:hin lisää.


Takaisin