Ajankohtaista

Seksiä, seurustelua, rakkautta - julkaisu Uma Aaltosen nuortenpalstoista


Nuoperin uusi julkaisu vie 1970- ja 1980-lukujen nuortenpalstoille, joilla nuoret kysyivät ja toimittaja Uma Aaltonen vastasi. Uma oli nuorison ikioma neuvonantaja ja murkkujen seksivalistaja, joka piti palstojaan useissa lehdissä yhteensä reilun kymmenen vuoden ajan.

Nuoperin vuoden 2013 harjoittelija Anna Kemppinen teki kansatieteen pro gradu-tutkielmansa näistä Uman Nuoperin arkistoon lahjoittamista aineistoista. Opinnäytteessään Tyttöjä, poikia, huoria, homoja. Neuvotteluja sukupuoliesityksestä ja seksuaalisuudesta Uma Aaltosen nuortenpalstoilla Anna pohtii Uman ohjeita ja vastauksia uudesta näkökulmasta.

Me nuoperilaiset muokkasimme Annan gradun julkaisuksi ja pyysimme mukaan keskusteluun myös Uman työtoverin, Uman aikana nuorisotyötä tehneitä, omaa nuortenpalstaa pitäneen toimittajan, tyttötutkijan ja Setan puheenjohtajan. Syntyi tarinoita sukupuolesta ja seksistä, seurustelusta ja rakkaudesta, ulkonäköpaineista ja itsetunnosta. Näistä murkkuja ja muitakin ikuisesti vaivaavista kysymyksistä!


(SUKU)PUOLITETTU NUORI – Uman palstojen meikatut pojat ja kaljut tytöt 1975–1985

Kirjan esittely

 

HUOM! Kirjan toimitukset alkavat elokuussa.
 


Takaisin