Ajankohtaista

Nuoriso ei olekaan vaarallista!


Nuoperin kymmenvuotisjuhlasessio pidettiin viime perjantaina 8.6.2012 Helsingissä otsikolla ”Vaarallinen nuoriso”. Tapahtuma aloitettiin vakuuttavalla Street Kingsien tanssiesityksellä, jonka jälkeen valtiosihteeri Jarmo Lindén kertoi oman näkemyksensä vaarallisesta nuorisosta. Mauri Pirilä, Jouni Erola ja Kaj Bärlund perehdyttivät seminaariin osallistujat Raahen, Joensuun ja pääkaupunkiseudun ”vaarallisiin nuoriin”.

Me järjestäjät olimme keränneet kuusi aihetta, joiden perusteella nuorisoa pidetään vaarallisena: päihteet, kokoontumiset, ulkonäkö, seksi, mielenilmaukset ja vaikuttaminen/passiivisuus. Näistä lähtökohdista työryhmät aloittivat pohdinnan ja keskustelun siitä, kuinka vaarallista nuoriso onkaan. Joillekin kenties yllätyksenä tuleva lopputulos on, että nuoriso ei olekaan vaarallista, ainoastaan mielikuvat heistä saattavat tehdä heistä sellaisen. Todellisuudessa yhteiskuntamuutokset ovat olleet suurempi syy siihen, että nuorisoa pidetään vaarallisena.


Me järjestäjät kiitämme vielä alustajia ja mukanaolijoita, oli mukavaa viettää kanssanne juhlapäiväämme! Kymmenvuotistoimintakertomustamme voi nyt ladata etusivultammekin, mutta vielä on myös muutama kirjaversio jäljellä, joten pyytäkää rohkeasti, jos haluatte vielä uuden kappaleen!
 


Takaisin