Nuoperi

Medialle

NUOPERI - Nuorisotyön tallentaminen

Nuoperi kartoittaa, kerää ja tallentaa suomalaiseen nuorisotyöhön liittyvää aineistoa. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama valtakunnallinen hanke alkoi vuonna 2002. Vuonna 2010 ministeriö valitsi Nuoperin yhdeksi valtakunnalliseksi nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskukseksi. Aineiston keräämisen ja säilyttämisen ohella Nuoperille on tärkeää tallennetun aineiston käyttö. Nuoperi toimii yhteistyössä aiheeseen liittyvän opetuksen ja tutkimuksen kanssa. Nuoperin ohjausryhmässä on seitsemän eri sidosryhmän edustajaa.

Nuoperin arkipäivää on muistitiedon kerääminen haastatteluja ja kyselyjä tekemällä, lahjoitusten vastaanotto ja toimittaminen arkistoihin, aineistojen digitointi, tutkimusten julkaiseminen, opastus- ja neuvontatyö sekä nuorisotyöalan seuraaminen ja alan tapahtumiin osallistuminen.

Nuoperissa on jatkuvasti käynnissä yksi tai useampi erityinen, johonkin tiettyyn nuorisotyön alueeseen liittyvä projekti. Projektien tuloksina on syntynyt mm. nuorisotyön vuosikymmeniä esittelevä kiertonäyttely sekä useita julkaisuja. Ajankohtaista-osio kertoo tämän hetken tärkeimmät tapahtumat.

YHTEYSTIEDOT

Nuoperi on vuodesta 2007 toiminut Turun yliopiston Kulttuurien tutkimuksen laitoksella etnologian oppiaineessa. Vuonna 2009 laitoksen nimi muuttui historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitokseksi.

Nuoperi
Arcanum, Vatselankatu 2
20014 Turun yliopisto

Minna Heikkinen 040 356 7299
Terhi Lehtonen 040 684 5382
S-posti: etunimi.sukunimi (at) utu.fi

Kuvapankki

Kun käytät Nuoperin valokuvia julkaisuissasi, ilmoitathan lähteeksi Nuoperin, kiitos.Vierumäki56
Nuorisotyön opiskelijat leirillä Vierumäellä vuonna 1956. Teltta syttyi tuleen vahingossa, koska kipinämikkona ollut opiskelija oli nukahtanut vahtivuorollaan kaminan lämpöön. Puolijoukkueteltta paloi 1-3 minuutissa. Ei jäänyt kuin metallinen tunnistelevy. Nuoperi/Salonen.
Lataa kuvaKisaveikot46
Turun Kisaveikkojen palloilijoiden leiri Yläneellä vuonna 1946. Nuoperi/Laine.
Lataa kuvaKerttuVarjo
Nuorisotyön uranuurtaja Kerttu Varjo piti mielellään päiväkirjaa. Nyt nämä päiväkirjat löytyvät Nuoperin nuorisoperinteen keskusarkistosta Turun kaupunginarkistosta. Nuoperi/Varjo.
Lataa kuvaNuortentyöpaja
Turun työpajalla vuonna 2005. Kuvaaja: Martti Puhakka. Nuoperi.
Lataa kuvaTaidetapahtuma98
Bändi nimeltä "Pumppu" Korpilahdelta osallistui Nuorten taidetapahtumaan vuonna 1998. Aiheena musiikki ja rock. Kuvaaja: Esa Huusari. Nuoperi.
Lataa kuva