Historia

Valitse vuosi:

2019

  • Vuosi 2019 oli varsin poikkeava lahjoitusten suhteen. Pienempien lahjoitusten lisäksi saimme Nuorisotyö-lehden vanhoja valokuvia läpikäytäviksi ja tunnistettaviksi. Siinä riittää urakkaa myös vuodelle 2020, sillä vanhimmat kuvat ovat 1960-luvulta, kuvia on paljon, ne eivät ole missään aikajärjestyksessä ja tunnistamisessakin menee aikaa.

  • Nuoperi, ajat ja arkistot -projekti on nyt verkkosivuillamme. Sinne jatketaan tiedon siirtoa tasaisesti, asiakirjoja sieltä ei vielä löydy ja aika paljon muutakin tietoa riittää sinne edelleen siirrettäväksi. Ei siis ihme, että tästä projektista tuli yksi perustehtävä, jota tehdään muiden töiden ohella.

  • Nuorisotyön MUSA JA ME -hanke lähti huimaan liitoon, näimme toisiamme livenäkin, teimme henkilökohtaisempia haastatteluja ja sitten alkoi tasainen alaspäin meno. Mikä lie syynä, ei nähtävästi vain ennättänyt vastailla uteluihimme kukaan suljetussa Facebook-ryhmässämme. Nyt tämä projekti siirtyy vaiheeseen kaksi, kirjoittamiseen.

  • Nuorisotyön Senioreiden kanssa semmailtiin jälleen Tallinnassa ja nuoperilaiset pitivät oman työpajan ”Miten teknologia on muuttanut/muuttaa nuorisotyön tekemistä ja luonnetta?” Siinäpä riitti pähkäiltävää. Samalla käytettiin hyväksi myös senioreiden tunnistustaitoja em. Nuorisotyö-lehden kuvissa, joita laitettiin seminaarissa kiertämään ihmeteltäviksi.

  • Julkaisimme jo vuonna 2008 CD-ROM:in Suomen nuorisokeskuksista. Nykyisin ei kaikilla ole enää levyasemaa koneellaan, joten teimme rompusta tiiviin paperiversion, jotta kerätyt tiedot ja kuvat eivät painu sähköisen tiedon unholaan. Emme tehneet julkaisua myyntiin, vaan tallennustarkoituksessa, ja annamme jokaiselle nuorisokeskukselle omansa.