Historia

Valitse vuosi:

2009

  • Nuoperin työtiloissa todettiin home- ja sieniongelma, joten muutto toiseen työtilaan oli välttämätön. Nuoperissa toimi kokopäiväisesti kaksi tutkijaa toukokuusta joulukuuhun, jona aikana jaettiin yksi yhteinen työtila. Tunnelmaa riitti ja jotain saatiin aikaiseksikin, vaikka työtehtävien erilaisuus välillä vaikeutti työskentelyä ahtaissa tiloissa.
  • Nuorisotyön mieli ja merkitys -julkaisu valmistui huhtikuussa Oulun nuorisotyöpäiville, jossa pidettiin myös lehdistötilaisuus. Seitsemän teemaa ja 28 kirjoittajaa tekivät kirjan toimittamisesta haasteen, mutta siitä selvittiin, ja julkaisu sai hyvän vastaanoton.
  • Itään! - Nuoret mukana ystävyyskuntatoiminnassa -julkaisu valmistui marraskuussa. Nuoperin sähköpostikyselyyn sekä Terhi Lehtosen tekemiin haastatteluihin pohjautuva kirja kertoo millaista oli osallistua nuorena, nuorisotyöntekijänä ja/tai valtuuskunnan jäsenenä neuvostoliittolaisiin ystävyyskaupunkeihin suuntautuviin matkoihin. Pääosissa ovat Lahden ja Turun nuorisotoimet.
  • Nuoperi sai 2008 Nuorison Taidetapahtuma -aineiston arkistoihinsa. Tämä aineisto (asiakirjat ja valokuvat) digitoitiin kokonaisuudessa vuonna 2009. Muun lahjoitetun aineiston digitointia jatketaan edelleen. Vuoden 2009 suurin lahjoitus oli Uma Aaltosen lahjoitus.
  • Kansatieteen opiskelija Ann-Mari Lehti valmistui. Hänen pro gradu -aiheensa oli Nuorisotalo - muutakin kuin sateensuoja? Nuorisotyöntekijöiden näkökulma turkulaisiin nuorisotiloihin. Tiivistelmän tästä työstä voi lukea Nuoperin verkkosivujen Tutkimus-osiosta.
  • Nuoperi oli mukana järjestämässä "Ekologinen pedagogiikka nuorisotyössä" -seminaaria yhdessä Nuorisotyön Senioriklubin, Kotkan nuorisotoimen ja Etelä-Suomen lääninhallituksen kanssa. Seminaari pidettiin Kotkassa. Ensimmäistä kertaa se järjestettiin kolmepäiväisenä.
  • Nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden jatkoraporttia työstettiin, mutta varsinainen työ siirtyy vuodelle 2010.