Nuoperin valokuva-aineistot Aina- ja Finna-palveluihin


Nuoperin valokuvia on nyt Varsinais-Suomen alueellisen vastuumuseon ylläpitämässä AINA-kokoelmanhallintajärjestelmässä, jossa ne ovat vapaasti katsottavissa ja käytettävissä osoitteessa https://museo.disec.fi/Yksa4/public/TMK/ Ainasta kuvat haravoidaan myös valtakunnalliseen finna.fi-hakupalveluun, mikä entisestään lisää Nuoperin aineistojen saatavuutta.

Solmimme asiasta sopimuksen Varsinais-Suomen alueellisen vastuumuseon kanssa toukokuussa 2023. Nuorisotyön tallentaja Nuoperi on nyt mukana yhtenä museona ja tunnuksemme on NUO. Olemme järjestäneet ja luetteloineet Nuoperin valokuvakokoelman uudelleen järjestelmien edellyttämällä tavalla. Kuvat on jaettu lahjoittajien mukaan ryhmiin, joita on nyt luotuna 21. Esimerkiksi NUO1 sisältää Kerttu Varjon päiväkirjojen valokuvia ja NUO2 on Väinö Sinervon lahjoitus. Poikkeuksen lahjoittajan mukaiseen järjestelmään tekee Nuorison taidetapahtuma (NUO15), jonka valtakunnallisista tapahtumista 1972–1997 otetut kuvat löytyvät tuon otsikon ja vuoden avulla. Nuorison taidetapahtuma -aineiston lahjoittaja on Suomen Nuorisoseurojen Liitto.

Vuoden 2023 lopulla Ainassa ja Finnassa oli jo lähes 1400 Nuoperin valokuvaa, ja tallennustyö jatkuu.

Finna.fi-hakupalvelussa ovat museoiden ohella mukana myös kirjastot, joten sieltä löytyvät valokuvien lisäksi myös Nuoperin tekemät julkaisut.
 


Takaisin