Historia

Valitse vuosi:

2012

  • Työhistoria hukassa -työpaja järjestettiin 17.-18.4.2012 pidetyllä Nuorisoyhteistyö Allianssi ry:n seminaariristeilyllä, sen jälkimmäisenä päivänä. Tehtävärastien avulla osallistujat saivat miettiä omaa työpöytäänsä ja sitä, mitä omasta työstään pitää arkistoida. Toiminnallisuus ja tehtävien moninaisuus sai palautteissa kiitosta. Pajan vetäjät huomioivat erityisesti nuorten nuorisotyöntekijöiden aktiivisuuden ja kiinnostuksen oman työn tallentamiseen.
  • Nuoperi täytti vuonna 2012 kymmenen vuotta ja sen kunniaksi pidettiin juhlasessio 8.6.2012 Hotelli Arthurissa Helsingissä. Päivätilaisuudessa pohdittiin "vaarallista nuorisoa" kolmen alustajan johdattamana (Mauri Pirilä, Jouni Erola, Kaj Bärlund). Tilaisuuden avasi valtiosihteeri Jarmo Lindén omalla puheenvuorollaan. Saman päivän iltana Nuoperi järjesti toiminnassa mukana olleille juhlaillallisen hotelli Arthurin kabinetissa. Kymmenenvuotisen taipaleen esittelyn lisäksi tilaisuuden tarkoituksena oli kiittää Nuoperiin osallistuneita koko sen olemassaolon ajalta.
  • Kymmenvuotistapahtumaa varten valmistui myös juhlatoimintakertomus, johon kerättiin Nuoperin toiminnassa mukana olleilta muistoja, mietteitä, faktoja ja tapahtumia Nuoperin matkan varrelta, virallisten toimintakertomusten rinnalle. Toimintakertomuksen tavoitteena oli esitellä Nuoperin monimuotoisuutta. Keskus ei siis ole pelkästään tallentamiseen keskittynyt paikka, vaan erilaisilla projekteilla se on tehnyt tunnetuksi niin tallentamiaan aineistojaan kuin itseäänkin.
  • Vapaaehtoiset nuorisotyössä -projekti alkoi vuonna 2011, joka oli myös Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi. Tarkoituksena oli kerätä vapaaehtoisesti nuorisotyötä tekevien kokemuksia aiheesta. Omatoimista palautetta vapaaehtoisilta saatiin kuitenkin varsin vähän. Pääasiallinen tuotos aiheesta oli vuoden 2011 harjoittelijan, Nora Tarmion, proseminaari siitä aineistosta, jonka hän itse keräsi harjoitteluaikanaan ympäri Suomea, kaikkiaan 22 haastattelua. (Nora Tarmio: "Koska olen ihminen" - Nuorten parissa tehtävä vapaaehtoistyö moninaisessa Suomessa, 2011.) Vähäisen vapaaehtoisten toimijoiden kiinnostuksen vuoksi tämä projekti ei edennyt enää tänäkään vuonna.