Tutkimus

Nuoperi, ajat ja arkistot


Nuoperiin lahjoitettu aineisto on tallennettuna neljään eri arkistoon, mikä takaa jokaiselle aineistotyypille asianmukaisen tallennuspaikan. Hajauttaminen kuitenkin vaikeuttaa aineistojen esittelyä niistä kiinnostuneille ja samalla aineistojen käyttöä.

100 tarinaa nuorisotyöstä -projektin ja monissa kunnissa juhlittavan nuorisotyön 70-vuotisjuhlan järjestelyjen ja Nuoperiin tulleiden kyselyjen kautta kehittyi idea nuorisotyön tarinan ja Nuoperin aineistojen yhdistämisestä. Yhteen nivominen tapahtuu aineistojen kautta niin, että lahjoituksen kautta kerromme lyhyesti niistä seikoista, jotka kyseiseen aineistoon liittyvät. Esimerkiksi, kun Kerttu Varjon päiväkirjoissa puhutaan SNE:stä, päiväkirjatietojen yhteyteen liitetään tietoa myös edustajistosta. Näin menneiden vuosien ja vuosikymmenten nuorisotyön eri osa-alueet saavat merkityksensä Nuoperin aineiston kautta ja samalla saadaan myös esiin lahjoitusten ja keruiden laajuus koko maan osalta.

Nuoperin arkisto on jo varsin suuri, joten tämä projekti on monivuotinen ja sulautuu osaksi Nuoperin perustoimintaa. Valmistuessaan kokonaisuus on uusi työkalu arkistojen esittelyyn.
 


Takaisin